Campania „Imobiliarele sunt bune” a depășit targetul însă inițiativa continuă

Campania „Imobiliarele sunt bune” a depășit targetul însă inițiativa continuă

Logo-ul campaniei Imobiliarele sunt buneÎn data de  30 iunie 2011, campania socio-profesională „Imobiliarele sunt bune” s-a încheiat. Proiectul ce a început pe 9 mai și-a depășit targetul impus de 500 de semnături și a motivat foarte mulți oameni să privească și analizeze imobiliarele din România dintr-un nou unghi și să înțeleagă relevanța și utilitatea acestora în viața noastră. Din numărul de semnături adunat, aproximativ 60% au venit din partea românilor și 70% din votanți sunt implicați în industria imobiliară. Cel mai mult au votat persoanele din București (40%), urmat, în ordine descrescătoare, de: Timișoara, Brașov, Constanța și Cluj. 

Campania “Imobiliarele sunt bune” s-a dorit o inițiativă pozitivă menită să informeze și să schimbe percepțiile oamenilor despre segmentul imobiliar din România. Până în acest moment, campaniei i s-au alăturat atât profesioniști din segmentul imobiliar și din construcții precum și membrii ai societății ce nu sunt direct implicați în imobiliare. 

Promovarea s-a realizat prin 3 evenimente diferite (în București, Cluj și Timișoara), rețele de socializare și alte mijloace de comunicare și și-a atins targetul principal. În plus, a devenit un punct de referință pentru alte proiecte ce vor urma, dovedindu-se pe această cale că există foarte mulți profesioniști care împart aceleași valori și idei despre imobiliarele din România. 

Ilias Papageorgiadis: „Targetul a fost atins! ACUM trebuie să ne concentrăm pe educație!”

Însă, de-a lungul campaniei întrebarea tuturor a fost: „Ce urmează?” 

Răspunsul a venit dintr-un loc neașteptat dar logic în orice societate modernă: EDUCAȚIA. Până la urmă fără cunoștințe precise și un mediu academic stabil în care viitori profesioniști să se poată forma, cum putem spera ca imobiliarele românești să evolueze de la stadiul de diletantism economic spre un mediu de afaceri profesionist și stabil? 

Oportunitățile academice în domeniul imobiliarelor din România nu sunt numeroase dar există și vin sub forma a două Mastere: Economia Proprietăților Imobiliare (Academia de Studii Economice –ASE, București) – inițiat de Prof. univ. dr. Ion Anghel (Director Program) și Administrarea și Evaluarea Proprietăților Imobiliare(Universitatea de Vest -UVT, Timișoara) – condus de Conferențiar dr. Ciprian Șipoș.  Cei doi profesori universitari conduc programul de Master și alte proiecte educaționale din domeniul imobiliar, surse de educație oficiale importante pentru toți cei ce își doresc să urmeze un program educațional în domeniu și să aibă acces la industria imobiliară, cu un nivel ridicat de cunoștințe. 

Despre această inițiativă, Ilias Papageorgiadis, promoter al campaniei „Imobiliarele sunt bune”,  a declarat: 

“Ne-am propus să sprijinim aceste două programe de Master conduse de Prof. univ. dr. Ion Anghel și Conferențiar dr. Ciprian Șipoș și vom încerca, în mod activ, să atragem atenția asupra acestor proiecte prin următoarele canale:

  • Practică în companii serioase ce sunt active pe piața imobiliară românească. Vom încerca să întocmim o listă de companii ce vor alege absolvenți pentru a se alătura echipei acestora, astfel motivând studenții și arătând că printr-o educație adecvată se pot deschide foarte multe uși dacă sunt suficient de ambițioși, își doresc să muncească și urmează un set de principii. Astfel li se va putea demonstra că își pot atinge scopurile în acest segment extrem de competitiv. 
  • Activități de voluntariat din partea membrilor și prietenilor campaniei noastre, care și-au exprimat dorința de a sprijini proiecte serioase și idei ce vor îmbunătăți segmentul în care activăm și vor crea un mediu mai bun pentru acțiunile noastre viitoare.
Targetul nostru este să atragem un minim de 20 de companii serioase și 10 voluntari care vor sprijini cele două programe de Master. În această misiune încurajăm pe toți cei care își doresc să se implice și să își folosească expertiza pentru a sprijini această inițiativă, să ni se alăture. Până la urmă … Împreună suntem mai buni!” 
 
Deși campania s-a încheiat în mod oficial, cele 2 site-uri: www.realestateisgood.ro și www.imobiliarelesuntbune.ro vor rămâne active pentru oricine își dorește să se alăture acestui proiect în viitor. Ideile și propunerile din partea membrilor noștri vor fi analizate și promovate pentru a putea fi auzite de un public mai larg și de factorii de decizie implicați.