Conferinţa de presă „Imobiliarele sunt bune” şi lansarea în limba română a două noi titluri de carte despre imobiliare

Books launch event

Conferinţa de presă „Imobiliarele sunt bune” şi lansarea în limba română a două noi titluri de carte despre imobiliare

Books launch eventIlias Papageorgiadis, reputatul consilier imobiliar şi promotor oficial al campaniei, “imobiliarele sunt bune”, va organiza Miercuri, 22 iunie 2011, orele 10:30, la Hotel Golden Tulip Ana Dome – Sala Dome – parter (400352 – Cluj-Napoca, Str. Observatorului, nr. 129) o conferinţă de presă prilejuită de lansarea următoarelor topice: 

1. Lansarea campaniei „Imobiliarele sunt bune”, promovare care a avut loc în data de 9 mai 2011, în Bucureşti.

Proiectul „Imobiliarele sunt bune” îşi propune să unească întregul sector imobiliar din România şi să ofere industriei un set de valori şi standarde comune. La conferinţă, lui Ilias Papageorgiadis i se va alătura  Dl Adrian Erimescu, General Manager al www.imobiliare.ro, principalul portal de imobiliare din România cu sediul la Timişoara. Adrian Erimescu este, totodată, şi iniţiatorul Clubului Profesioniştilor în Imobiliare – prima platformă de educare şi networking în piaţa imobiliară din România.

 “Clubul a fost creat din dorinţa de a lucra într-o piaţă imobiliară profesionistă. De aceea, dorim să ne cunoaştem unii pe alţii, în vederea unei mai bune colaborări în afaceri. Credem că la baza semnării unui contract sau a unui parteneriat stă contactul uman direct şi încrederea dată de acesta nu poate fi înlocuită de nici un discount sau beneficiu material propus. În al doilea rând, ne dorim să găsim împreună soluţii. Ştim cu toţii cât de afectată a fost piaţa imobiliară în contextul crizei, dar credem că este timpul pentru o nouă abordare. Prin întâlnirile Clubului Profesioniştilor în Imobiliare ne dorim să ridicăm probleme, să dezbatem, să dăm exemple şi să găsim împreună soluţii, într-un nou mod de a face afaceri în piaţa imobiliară: prin colaborare”, susţine Adrian Erimescu.

Campania „Imobiliarele sunt bune” urmăreşte responsabilizarea profesioniștilor și a experților imobiliari din România, pentru crearea unui mediu de afaceri corect, onest şi transparent (în prezent, nu există un punct de referință sau standarde comune pentru piața imobiliară autohtonă, acest lucru afectându-ne pe toți), fiind susţinută de jucători importanţi ai pieţei imobiliare.

Ilias Papageorgiadis declară: „Mă consider unul dintre profesioniștii implicați în sectorul imobiliar din România. Am valori morale și respect de sine. Vreau să reușesc prin muncă susținută. Poate că sunt străin, însă trăiesc în România și cred, cu tărie, în viitorul acestei țări. Sprijin IMOBILIARELE SUNT BUNE şi vreau să fac parte din „majoritatea profesioniștilor” pe care România îi are. Noi suntem parte din viitorul acestei ţări.”

Participanţii campaniei vor putea accesa www.imobiliarelesuntbune.ro (pentru limba română) sau www.realestateisgood.ro (pentru limba engleză), să parcurgă declaraţia propusă de Ilias Papageorgiadis, să voteze DA pentru setul de valori exprimate de către acesta, să posteze propuneri sau soluții concrete, topice de discuții sau comentarii. 

2. Despre autor şi cărţile sale au fost invitati si au vorbit: 

Dr. în psihologie Aurora Liiceanu, reputatul scriitor şi editor Dan-Silviu Boerescu, Cristian Pantazi – redactor şef HotNews.ro şi Viorel Lăcătuş – expert imobiliar.

Evenimentul a prilejuit un dialog între experţi, investitori şi publicul interesat, un îndemn la etică şi realism în piaţa imobiliară.

Prima dintre cele două lucrări, „Prin labirintul imobiliarelor…”, este o veritabilă frescă a pieței imobiliare din România, identificabilă printr-un labirint, care ascunde Minotaurul – criza izbucnită în 2009. Este o culegere de „momente și schițe”, debordând de ironie și umor, dar care ascund un filon psihologic profund, abordate subtil de către un profesor în materie de imobiliare, titulatură pe care Ilias și-o poate adjudeca fără reticențe.

„Prin labirintul imobiliarelor şi alte întâmplări adevărate”, de Ilias P. Papageorgiadis

Prefaţă de Dan-Silviu Boerescu

Cuvânt înainte de Cristian Pantazi

Editura RG PUBLISHING / ISBN: 978-973-88701-9-2 / 130×200 mm, 296 pagini

Prin volumul „100 mici secrete…”, Ilias Papageorgiadis oferă un instrument de înțelegere a mecanismelor reale ale pieței imobiliare. Din „aventurile” și „sfaturile” autorului se desprind profesionalismul și integritatea, etica în afaceri și respectul reciproc între parteneri, ca și soluții de contracarare a crizei. 

3. Ce se va întâmpla cu piaţa imobiliară din Cluj – Napoca în 2011 – 2012?

Vom afla direct de la Ilias Papageorgiadis şi Adrian Erimescu cum văd cei doi profesionişti piaţa imobiliară din România, care sunt oportunităţile şi provocările mediului economic de aici, dar mai ales din oraşul Cluj – Napoca. Vor dezbate împreuna cu dumneavoastra idei si păreri despre circuitul pieţei şi oportunităţile care există în acest an precum şi în anul ce urmează.