Lansarea campaniei “Imobiliarele sunt bune”

Ilias Papageorgiadis signing the "Real Estate is good" declarataion

Ilias Papageorgiadis signing the Real Estate is Good declarationLansarea campaniei “Imobiliarele sunt bune”

Consultantul imobiliar Ilias Papageorgiadis, alături de echipa sa, a lansat astăzi, 9 mai 2011, orele 11:00, campania de responsabiliazare profesională și socială „Imobiliarele sunt bune”. 

Proiectul îşi propune să unească întregul sector imobiliar din România şi să ofere industriei un set de valori şi standarde comune. Campania se va derula pe parcursul a 8 săptămâni (luni, 9 mai 2011 – vineri, 8 iulie 2011). Participanţii vor putea accesa www.imobiliarelesuntbune.ro (pentru limba română) sau www.realestateisgood.ro (pentru limba engleză), să parcurgă declaraţia propusă de Ilias Papageorgiadis, să voteze DA pentru setul de valori exprimate de către acesta, să posteze propuneri sau soluții concrete, topice de discuții sau comentarii. 

La conferinţă, lui Ilias Papageorgiadis i s-au alăturat mai mulţi lideri importanţi din domeniu: Ruxandra Cleciu – Președinte ARAI și Managing Partner Neocasa, Dr. Radu Zilișteanu – analist și expert imobiliar, Sorin Varvara – Președinte ales al APAIR, Prof. Dr. universitar Ion Anghel și Dragoș Dragoteanu – General Manager al Euroest. Aceștia au semnat declaraţia care stă la baza campaniei și au transmis mesajele lor de susținerea. 

Signing of the declaration by  Professor Ion Anghel

Ruxandra Cleciu: Pornim la drum ca un grup de persoane și, sunt sigură că, până la sfârșitul acestei campanii, vom fi mult mai mulți.

Radu Zilișteanu: Pe lângă faptul că Imobiliarele sun bune, ele sunt și foarte importante pentru economia României.

Ion Anghel: Imobiliarele nu înseamnă doar cumpărare sau vânzare de apartamente… Care este scopul acestei campanii? O mai mare calitate a vieții noastre. 

Sorin Varvara: Susținem acest proiect, deoarece suntem de acord cu principiile acesteia și cu inițiativa în sine.

Dragoș Dragoteanu: Chiar și aceia care s-au retras din industria imobiliareleor, vor reveni curând. Este o piață dinamică, în care purtăm câte un război, în fiecare zi.  

From right to left: Ruxandra Cleciu, Dr. Radu Zilisteanu, Sorin Varvara, Prof. Dr. universitar Ion Anghel, Dragos Dragoteanu

 

Ilias Papageorgiadis a declarat în cadrul conferinței: „Sunt primul care recunoaște că, pe piața românească există multe persoane neprofesioniste. Însă, acest lucru nu înseamna că toată lumea este necalificată sau că are intenții proaste. Există mulți profesioniști serioși în acest domeniu, mai mulți decât vă puteți imagina. În același timp, când oamenii vorbesc despre Imobiliare, uită faptul că în această industrie sunt implicate zeci de profesii și nu vorbim doar despre brokeri sau consultanți imobiliari. 

Cunosc foarte bine organizarea unei campanii și nu vreau să devin președintele vreunei asociații. Am o relație bună cu foarte multă lume, datorată activității mele profesionale din acești ani. În plus, cred cu adevărat că Imobiliarele sunt importante, vitale pentru România și viitorul ei. 

Am decis să dau startul acestei campanii, astăzi, ziua în care sărbătorim ziua Europei. Va dura 8 săptamani și va include multe surprize (mai mici sau mai mari). Pe parcursul acestor 8 săptămâni, veți fi invitați să discutați despre importanța și efectele pozitive ale Imobiliarelor în Romania.”

Andreea Cernatoni – Managerul acestui proiect – , a adăugat: „Imobiliarele sunt bune. Împreună suntem mai buni și Împreună ne e mai bine… Aceste 3 sintagme subliniază foarte bine de scopul, intenția și mesajul pe care această campanie, la inițiativa domnului Ilias Papageorgiadis, și le asumă și dorește să le facă publice. 

Aceasta este o campanie de responsabilizare, de afirmare a competenței în afaceri imobiliare și o încercare de a reuni, de a aduce laolaltă pe toți aceia dintre noi care vor ca mediul afacerilor imobiliare să fie unul transparent, onest, corect, cu principii etice și de funcționare clare. Un mediu al legitimității, al colaborării lucide, respectând criteriile pieței, libera concurență, discreția profesională, însa fără menajamente pentru oportunism, tranzacții la limita legii sau acele butaforii de escrocherie, cu iz balcanic.”